top of page

søn. 10. okt.

|

Lyngby Baptistkirke

Cafégudstjeneste

Den ubarmhjertige kirke - et kirkeevent med Jan Kornholt Læs mere ved at klikke på begivenheden.

Cafégudstjeneste
Cafégudstjeneste

Tid og sted

10. okt. 2021, 10.00

Lyngby Baptistkirke, Odinsvej 1, 2800 Kongens Lyngby, Danmark

Om eventet

Søndag den 10.10. kl.10:00 får vi besøg af Jan Kornholt, der er baptistpræst i Kløvermarkskirken i Holbæk. 

Jan er vokset op i en baptistpræstefamilie og har siden teenageårene været aktiv i ungdomsarbejdet og blev tidlig leder af Vejle Baptistkirkes ungdomsklub. Vejle blev også dén menighed, hvor Jan blev døbt som 21-årig og begyndte at tage ansvar som menighedsmedlem, og som 23-årig som medlem af menighedsrådet. Dermed blev menigheden også arnested for Jans første møde med den ubarmhjertige kirke.

Efter studier på Baptisternes Teologiske Seminarium i Tølløse har Jan uafbrudt arbejdet i Baptistkirken i Danmark. Det er blevet til 37 år på fuld tid. Det er Jans erfaringer fra eget liv og særligt de 37 år som præst, der har fået ham til at stoppe op og reflektere over den kirke han tjener.

Vi kender nok alle sammen nogen, der før er kommet trofast i kirken, men så er der sket ét eller andet og de har forladt den og er ikke vendt tilbage. De fleste af os kender nogen, der har slået sig på kirken – ja – måske har vi selv oplevet kirkens ubarmhjertighed på egen krop.

Jan vil i sit oplæg fortælle, hvordan han selv og mange andre har oplevet at blive såret og trådt på i kirken. De mange års erfaringer fra sit virke i Baptistkirken har budt på mange ubarmhjertigheder, som vil blive udfoldet. Jan ønsker at synliggøre og konkretisere, hvad kirken har gjort ved ham og andre, så kirken i dag bliver klar over, hvor farligt det kan være at slippe folk løs i kirken - for faktum er, at der er kirkefolk, der gør andre ondt uden at være klar over det.

Jans oplæg vil være et opråb til kirken anno 2021, for i Jans optik, så er det at være kærlig og barmhjertig ikke noget vi er af os selv – det er noget vi behøver Guds hjælp og vejledning til.

På trods af den ubarmhjertighed Jan har mødt igennem årene, så er han stadig taknemmelig for de arbejdsopgaver han har haft. Ligesom Jan i dag sagtens kan argumentere for, hvorfor vi har og skal have kirker og menigheder. Jan har lovet at sende os fra kirke denne søndag med livsmod og livslyst på trods af de knubs man kan få i mødet med den ubarmhjertige kirke.

Kirkeeventet indledes med morgenmad og kaffe/te, som man kan nyde under Jans oplæg og den efterfølgende samtale.

Del dette event

bottom of page